i

Parochies VOMMMM

Op zondag 30 juni a.s. presenteert de stichting Cultureel Erfgoed Ottersum een boekje over de parochiekerk.

Dit zal plaatsvinden tijdens een concert van Harmonie St. Caecilia Ottersum/Ven-Zelderheide op het Raadhuisplein in Ottersum. Aanvang concert: 11.00 uur.

In dit boekje met tientallen foto’s van het kerkinterieur worden architectuur, kunst, wandschilderingen, glas-in-loodvensters e.d. beschreven. Ook komt de vorige kerk die midden op het parochiekerkhof stond aan de orde. De werkgroep vrijwilligers die met de samenstelling van het boekje bijna twee jaar bezig is geweest, heeft hiermee een belangrijk deel van het religieus-culturele erfgoed voor de toekomst willen vastleggen.

In de pauze van het concert wordt het boekje aan enkele genodigden officieel aangeboden. In de weken daarna zal het boekje in Ottersum huis-aan-huis worden bezorgd zodat iedereen in het dorp kan kennis nemen van het rijke interieur van de dorpskerk. Omdat het boekje maar een deel van alle mooie zaken in de kerk kan beschrijven, gaan vrijwilligers van de stichting tegen een (vrijwillige) vergoeding rondleidingen in de kerk organiseren. De baten hiervan komen ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.