i

Parochies VOMMMM

Gezinsviering

Een gezinsviering is een Eucharistieviering speciaal gericht op kinderen tussen 4 en ongeveer 12 jaar en hun gezinnen. Deze Missen worden samengesteld en georganiseerd door de werkgroepen gezinsvieringen rond een thema dat aansluit bij het evangelie van de zondag. Dat evangelie wordt op een voor kinderen begrijpelijke manier verteld en uitgelegd. De liedjes voor samenzang zijn afgestemd op het thema van de viering. Tijdens deze vieringen mogen kinderen een stukje voorlezen, soms ook iets uitbeelden of muziek maken.


Kinderwoorddienst

Een kinderwoorddienst is een voor kinderen aangepaste dienst van het woord die door een vrijwilliger wordt begeleid in de sacristie. De kinderen volgen een eigen programma met een lied, gebed, Bijbelverhaal met korte uitleg en verwerking. Halverwege de viering komen de kinderen weer terug in de kerk.


Knutselmiddagen

Drie keer per jaar wordt er voor de kinderen een knutselmiddag georganiseerd in de sacristie:

Ter gelegenheid van het feest van Sint Maarten
Deze knutselmiddag wordt meestal gehouden op een zaterdagmiddag voorafgaand aan de feestdag van Sint Maarten (11 november). Eerst wordt het verhaal van Sint Maarten verteld. Daarna mogen de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers en ouders lampions maken.

Ter gelegenheid van de Advent
Deze knutselmiddag wordt meestal gehouden op de zaterdagmiddag voor de eerste zondag van de Advent.

Ter gelegenheid van Palmpasen
Deze knutselmiddag wordt meestal gehouden op de zaterdagmiddag voor Palmzondag. Eerst worden de belangrijkste gebeurtenissen van de Goede Week verteld, waarbij de meeste aandacht is voor het verhaal van Jezus’ intocht in Jeruzalem. Daarna versieren de kinderen een Palmpasenstok met crêpepapier, pinda’s, rozijnen, eieren, een broodhaantje en een buxustakje.
Tijdens de Mis op Palmzondag worden de Palmpasenstokken gezegend en mogen de kinderen ermee een rondje door de kerk lopen.

Kerstspel

Op Kerstavond is er in verschillende parochie een Kerstspel voor gezinnen met kinderen. Kinderen beelden het Kerstverhaal uit en zingen Kerstliedjes.