i

Parochies VOMMMM

In het weekend van 10 en 11 september waren de kerken in Ottersum en Molenhoek 's middags open in het kader van Open Monumentendag.

Open Monumentendag 2016 stond in het teken van Iconen en symbolen. Daarmee werd bij deze 30ste editie van het evenement verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis, die zichzelf overstijgt. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

De kerk in Ottersum, die rijksmonument is,  is rijkelijk voorzien van iconen en symbolen. Ze is gebouwd in art-deco stijl en bevat eeuwenoude beelden afkomstig uit de vorige kerk die op het parochiekerkhof stond. Verder wordt het interieur zeer gewaardeerd vanwege de rijke muurschilderingen van Daan Wildschut.
Tijdens de openingstijden waren er regelmatig rondleidingen door de kerk. Bijzonder was de aanwezigheid van een hedendaags iconenschilder. Deze bracht een kleine iconenexpositie mee en demonstreerde hoe hijzelf volgens de eeuwenoude kunst iconen schildert.