i

Parochies VOMMMM

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Eerste Communie zijn er voor de kinderen elf bijeenkomsten. Deze lessen worden gegeven in Molenhoek en Ottersum. Ze worden begeleid door de kapelaan en vrijwilligers van de werkgroep Eerste Communie.

Bij deze lessen gebruiken we het project: ‘Ga je mee op weg?’ De kinderen krijgen het werkboek in een klapper. Ook krijgen ze een kinderbijbel, een eenvoudig Misboekje en een klein gebedenboekje met eenvoudige kindergebeden.       

Voor de ouders zijn er gedurende de voorbereiding twee ouderavonden: Tijdens deze avonden worden praktische zaken besproken, wordt er uitleg gegeven over waar de kinderen mee bezig zijn en is er ruimte voor uitwisseling, vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt stukje verdieping gegeven.

Tenslotte worden ouders ook actief betrokken bij de voorbereiding: ze kunnen helpen bij de lessen door aanwezig te zijn tijdens de lessen of mee te helpen bij de voorbereiding van het materiaal. Ook is er de mogelijkheid om te ondersteunen bij de voorbereiding van gezinsvieringen.

De volgende vieringen maken deel uit van het traject:

  • Gezinsviering Advent
  • Gezinsviering Maria Lichtmis met zegening van de gezinnen
  • Eerste Communieviering, waarin de kinderen voor het eerst de communie ontvangen.
  • Verzoeningsviering
  • Dankviering, waarin we God danken en samen nog even terugkijken.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator Eerste Communie: Elena Jongen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 024 358 31 81.

Informatieavond

Op dinsdag 24 september 2019 is er een informatieavond geweest voor ouders die overwegen hun kind Eerste Communie te laten doen. Deze avond was voor de 6 parochies samen in de sacristie bij de kerk in Molenhoek.

Meer informatie over deze avond vindt u in de brief die u hieronder kunt downloaden:

De informatie die op deze avond wordt uitgedeeld kunt u hieronder downloaden:


Eerste ouderavond

Op dinsdag 22 oktober 2019 is er een ouderavond geweest voor de ouders van de kinderen die deelnemen aan de Eerste Communie. Deze was eveneens in de sacristie bij de kerk in Molenhoek.

Tijdens deze avond is het definitieve rooster bekend gemaakt. Dat kunt u hieronder downloaden: