i

Parochies VOMMMM

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Eerste Communie zijn er voor de kinderen elf bijeenkomsten. Deze lessen worden gegeven in Molenhoek en Ottersum. Ze worden begeleid door de kapelaan en vrijwilligers van de werkgroep Eerste Communie.

Bij deze lessen gebruiken we het project: ‘Ga je mee op weg?’ De kinderen krijgen het werkboek in een klapper. Ook krijgen ze een kinderbijbel, een eenvoudig Misboekje en een klein gebedenboekje met eenvoudige kindergebeden.       

Voor de ouders is er voorafgaand aan de voorbereiding een informatieavond (zie hieronder). Tijdens deze avond worden praktische zaken besproken, wordt er uitleg gegeven over de opzet van de voorbereiding en is er ruimte voor uitwisseling, vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt een stukje verdieping gegeven.

Tenslotte worden ouders ook actief betrokken bij de voorbereiding: ze kunnen helpen bij de lessen door aanwezig te zijn tijdens de lessen of mee te helpen bij de voorbereiding van het materiaal.

De volgende H. Missen maken deel uit van het traject:

  • Gezinsviering Maria Lichtmis met zegening van de gezinnen
  • Eerste Communieviering, waarin de kinderen voor het eerst de communie ontvangen.
  • Dankviering, waarin we God danken en samen nog even terugkijken.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator Eerste Communie: Elena Jongen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 06 14 54 31 03

Informatieavond Eerste Heilige Communie 2023

Op dinsdag 11 oktober 2022 is er een informatieavond voor ouders die overwegen hun kind Eerste Communie te laten doen. Deze avond is voor de 6 VOMMMM-parochies samen in de sacristie bij de kerk in Molenhoek (ingang aan de Kloostertuin).

De kinderen van de groepen 4 op de basisscholen in de VOMMMM-parochies hebben deze brief ontvangen.

U kunt zich aanmelden voor deze avond door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 14 54 31 03


Na de informatieavond zal de uitgereikte informatie hieronder te downloaden zijn.

  • Overzicht van de opzet van de voorbereiding 2022-2023
  • Inschrijfformulier Eerste H. Communie 2023
  • Rooster van lessen en vieringen 2022-2023


Eerste H. Communieviering:

  • Zondag 14 mei 2023  om 11.00 uur in Molenhoek