i

Parochies VOMMMM

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Eerste Communie zijn er voor de kinderen elf bijeenkomsten. Deze lessen worden gegeven in Molenhoek en Ottersum. Ze worden begeleid door de kapelaan en vrijwilligers van de werkgroep Eerste Communie.

Bij deze lessen gebruiken we het project: ‘Ga je mee op weg?’ De kinderen krijgen het werkboek in een klapper. Ook krijgen ze een kinderbijbel, een eenvoudig Misboekje en een klein gebedenboekje met eenvoudige kindergebeden.       

Voor de ouders is er voorafgaand aan de voorbereiding een informatieavond (zie hieronder). Gedurende de voorbereiding is er een tweede ouderavond, kort voor de communieviering. Tijdens deze avonden worden praktische zaken besproken, wordt er uitleg gegeven over de opzet van de voorbereiding en is er ruimte voor uitwisseling, vragen en opmerkingen. Daarnaast wordt stukje verdieping gegeven.

Tenslotte worden ouders ook actief betrokken bij de voorbereiding: ze kunnen helpen bij de lessen door aanwezig te zijn tijdens de lessen of mee te helpen bij de voorbereiding van het materiaal. Ook is er de mogelijkheid om te ondersteunen bij de voorbereiding van gezinsvieringen.

De volgende H. Missen maken deel uit van het traject:

  • Gezinsviering Maria Lichtmis met zegening van de gezinnen
  • Eerste Communieviering, waarin de kinderen voor het eerst de communie ontvangen.
  • Dankviering, waarin we God danken en samen nog even terugkijken.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de coördinator Eerste Communie: Elena Jongen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 024 358 31 81.

Informatieavond Eerste Heilige Communie 2021

Op dinsdag 13 oktober 2020 is er een informatieavond geweest voor ouders die overwegen hun kind Eerste Communie te laten doen. Deze avond was voor de 6 parochies samen in de kerk in Molenhoek (Stationsstraat 62).

De informatie die op deze avond wordt uitgedeeld kunt u hieronder downloaden:


Er zijn twee Communievieringen:

  • Zondag 25 april om 11.00 uur in Molenhoek voor de kinderen uit Ven-Zelderheide, Mook en Molenhoek
  • Zondag 25 april om 14.00 uur in Ottersum voor de kinderen uit Ottersum en Milsbeek

Deze zijn alleen toegankelijk voor de gezinnen van de communicanten.
De basisschool leerkrachten van de communicanten zijn eveneens van harte welkom.
Aan overige parochianen wordt vriendelijk verzocht uit te wijken naar de andere Missen.