i

Parochies VOMMMM

Voorbereiding

Een goede voorbereiding op het Vormsel is belangrijk, zodat het bewust wordt ontvangen en de vormeling de uitwerking ervan in zijn/haar leven mag ervaren. Daarom zijn er verschillende bijeenkomsten ter voorbereiding op het Vormsel.

De Vormselvoorbereiding voor tieners bestaat uit een reeks lessen die in hun geheel verplicht zijn voor deelname. De lessen zijn praktisch onderricht hoe je als gelovige kunt leven. Er zijn liederen, spelletjes, leerstof en praktijkoefeningen (stilte houden, naar je hart luisteren, bidden).

Datum en locatie van de Vormselviering zijn op dit moment nog niet bekend.


Informatie

Op dinsdag 1 oktober 2019 is er om 20.00 uur een informatieavond geweest voor ouders van wie de kinderen het sacrament van het Vormsel willen ontvangen. Deze avond was voor de 6 parochies samen in de sacristie bij de kerk in Molenhoek.

De ouders van de kinderen van de groepen 8 van de basisscholen in de VOMMMM-parochies hebben via school een brief hierover ontvangen. Deze brief kunt u ook hieronder downloaden:

Tijdens deze avond werd aandacht besteed aan de betekenis van het Vormsel.
Ook kwam een aantal praktische zaken rond de organisatie en de voorbereiding aan de orde.

Informatie over de lessen en overige bijeenkomsten die op de ouderavond is uitgedeeld kunt u hieronder downloaden.

Aanmelding

U kunt uw kind aanmelden voor het Vormsel middels het aanmeldingsformulier dat uw kind eind augustus via de school heeft ontvangen. Dat formulier kunt u ook hieronder downloaden:


Voor vragen kunt u contact opnemen met Sabine Beurze,
tel. 024 358 76 94 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.