i

Parochies VOMMMM

Welkom

Hier vindt u informatie over het parochiekerkhof in Mook.

De ingang van de begraafplaats aan de Groesbeekseweg heeft zowel aan deze weg, alsook aan de Generaal Gavinstraat een ingang. De begraafplaats ligt beschut tussen bomen en bestaat uit graven en een urnenmuur.

Een gedeelte van de begraafplaats bestaat uit graven van overleden Medische Missiezusters.

 

 
 
Urnenmuur

 

 

Onderhoud

De begraafplaats wordt onderhouden door een groep vrijwilligers, de kerkhofploeg. Deze kerkhofploeg komt in het seizoen elke maandag op het kerkhof bij elkaar om deze rustplaats keurig in orde te houden. Dat wil zeggen, zij verzorgen de paden, de grafvelden en het algemeen groen en doen kleine onderhoudswerk­zaamheden.

Het is de bedoeling dat de nabestaanden zelf de graven in orde houden. Voor het onderhouden van de graven is er water, zijn er gieters en staat er een groenafvalcontainer. 

 

Meer informatie / Contact

  • Houdt u van de vrije natuur en heeft u op maandagmorgen in het seizoen tijd om een handje met het schoffelen te komen helpen? Hulp is van harte welkom! Neem hiervoor contact op met de kerkhofbeheerder (vacature).

  • Voor alle vragen over de graven, begraafplaats en grafrechten: neem contact op met de kerkhofbeheerder (vacature).
  • Bij een overlijden en wens voor avondwake en/of uitvaart kunt u contact opnemen pastoor Martinus Rijs, zie Pastoraal team.